En julieftermiddag i Backens parklek

Backens parklek är någonting alldeles extra. I går, en onsdag mitt i juni, rådde lugnet när jag och mina kollegor dök upp strax före klockan två på eftermiddagen. En grupp fritidsbarn hängde vid plaskdammen och en mormor, eller kanske farmor, gungade ett litet barn.

Strax dök gänget som jobbar i parken upp, tillsammans med de femton ungdomar som har feriejobb där. Indelande i en målargrupp, en städgrupp, lekgrupp och grillgrupp, tror jag att det var. Kul att se hur alla skred till verket och hjälptes åt att pyssla om den fina platsen! En av dagens sysslor var att pussla ihop ett plank med en grafittimålning som tagits ner för att ge plats åt en ny byggfutt. Planket skall upp någon annanstans i parken.

Grafittipuzzel
Grafittipussel
Färdigt!
Färdigt!

– Här tar vi vara på allt, säger Vompa (Yvonne) som jobbar i parken. Och målningen är ju dessutom ett minne. Alla plankorna lades ut på marken och sen hjälptes vi åt att få ihop det till den ursprunglig bilden, planka för planka.

Kanske är det det jag gillar allra bäst med denna parklek. Omsorgen om både människor och föremål. Allt skall lagas och repareras. Målas om och kanske komma till ny användning. Alla får ett vänligt hej och för de som vill finns det tid för en pratstund.

BollarBackn2

Vi från Stadsmuseet satte oss vid ett bord och plockade fram tidningspapper och massor med gummiband. Hela gänget från Sjöängsskolans fritids var pigga på att göra bollar tillsammans med oss, samtidigt som de berättade vad det hette, att de hade världens bästa skolsköterska och att det är bra att kunna göra en boll om man har glömt sin hemma.

Efter en stund spred sig lukten av grillad korv över parken. På onsdagarna är det grillkväll i Parkleken – det vet alla!

Anna Ulfstrand

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s