Då och nu i bild

Nu är fototräffarna igång! På onsdagar gästar vi Gladans öppna förskola på Våxtorpgränd 18. Idag var första tillfället. Vi började med en presentation av Stadsmuseet, om vilka vi är och vad vi gör. Sedan tittade vi på fotografier ur våra samlingar. Det blev en hel del äldre bilder från Östberga, men även från andra delar av Stockholm, på temat barn- och vardagsliv. Snart var samtalen igång! Det dök upp många nyfikna frågor. Särskilt om arkeologi och dokumentation. Flera delade med sig av sina tankar kring bostadsbyggande, och ville gärna berätta om sitt eget hem.

image

Det är precis det vi vill ta del av – berättelser om livet och livsvillkoren för dagens föräldrar och barn i Östberga. Och vi vill fylla på vårt fotoarkiv med nya bilder. Allt är av intresse! Vad blev det till frukost? Hur ser barnvagnarna ut?  Vad är det för färg på mattan i vardagsrummet? Hur många fjärrkontroller behövs för att se på tv?

Onsdag 16 november träffas vi igen och då kommer det att finnas kameror till utlån. Det går också bra att fota med sin mobilkamera. Ingen föranmälan krävs. Välkomna!

Fotograf: Johan Stigholt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s