Svara på Stadsmuseets frågelista!

Sedan Stadsmuseet började arbeta i Östberga har vi haft en frågelista publicerad här! De som svarar skriver till exempel om områdets natur och lekplatser – att de lekte i Luffarskogen som barn eller att de älskar Valborgsfirandet i Stamparken. En berättar att hon har sjungit i Östberga balalajkor på 70-talet, och någon annan säger att han ibland tar en pizza på det enda snabbmatsstället i nya Östberga. En del har bott länge i Östberga, medan andra är nyinflyttade. Inte sällan för att det är billigare än i närliggande områden. Att dansa Zumba i Årsta, eller att handla på Ica Svedmyra nämns som exempel på att närområden har betydelse. Vad skulle du vilja berätta om livet i Östberga? Vi vill att fler delar med sig!

/Minja

4 reaktioner till “Svara på Stadsmuseets frågelista!

  1. Åkt pulka i postbacken. Haft pic nic i äppelträdet på Årsta gärde. Busat i luffarskogen och spelat balalaika i ÖstBerga balalaikor sen min mellanstadielärare Ingemar Ekberg startade det hela. Haft romer som klasskamrater som mer eller mindre försvann när en blev mördad på Östbergahöjden. Bodde i Östberga mellan jag var 5 år till jag blev 19. Gick i Östbergs skolan från 1 an till 5 an sen fick vi flyta till Årstagårdens skola där vi fick fler medlemmar till Östberga balalaikor och vi var nog 114 st som mest med spelare dansare och kör och en skiva inspelad i 10 000 ex. Kommer kanske på mer 😁😁😁 hälsningar Rosemarie Hildenborg Rosenhielm

  2. Bodde i Östberga 1973-2006 Stamparken och Valborg var en höjdpunkt när vi var små. Vi sprang igenom den nästan utbrända elden igenom lågorna. Och elefanthuset i ”gamla östberga” där vi busade och lekte med hissen. Sen var ju ”vändhållplatsen” precis innan luffarskogen en mötespunkt när var bilburna. För att inte tala om Årstafältet där det lektes med drakar och modellflygplan, sen som 12-14 åringar hjälpte vi till att bygga Årstagolf och plockade golfbollar (innan traktorn fanns). Östberga hade en underbar gemenskap med mycket bus och skoj.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s