Rivstart!

Måndag 12 juni kl 09.00 klev ungdomarna på sitt sommarjobb med ”Stadsmuseet på plats” och utställningsarbetet i Östberga. Det har varit så mycket att göra att vi inte hunnit blogga!

Under de tre första dagarna har vi fått ta del av flera museiarbetares kunskaper. Bland annat har vi fått se guldkorn ur fotosamlingarna och fått en egen visning på Medeltidsmuseet. Vi har dragit igenom konceptet för kommande utställning ”Östberga, Östberga”, fördelat arbetsuppgifter i utställningsarbetet, gjort en grovplanering för kommande tre veckor, träffat projektets formgivare och gjort en ‘brief’ (googla!), gått på stadsvandring i Östberga och lärt oss om områdets långa historia men också nutid,  diskuterat begrepp som kulturarv, fornminne och vad är egentligen en antikvarie?

Ni förstår ju att vi inte haft tid att blogga.

IMG_0539

Det har också gjorts en del skriv-och samarbetsövningar. Vi lekte med tanken att göra värsta tänkbara utställning. Hur skulle den vara? Här är några av idéerna: Lågt i tak, nästan inga bilder men långa texter med väldigt små bokstäver, en guide som pratar för tyst, dålig ventilation och jättemånga föremål i montrar utan någon förklaring.

Så nu vet vi hur vi vill att ”Östberga, Östberga” INTE ska vara, och det är ju en bra början!

//Sara

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s