Östberga, samhället på höjden som flyttat in i mitt hjärta.

Vintern 2015 fick jag en förfrågan om att skriva en vandring om Östberga som skulle ingå i Stadsmuseets program, samt projekt ”Stadsmuseet på plats” och snabbt tackade jag ja. Jag funderade och läste. Hur skall jag kunna lyfta fram det här området bäst? Vad finns att undersöka för allmänheten? Finns det spännande anekdoter och bevarad historia?

Sällan trodde jag att jag skulle hitta så mycket spännande, men det gjorde jag, och många vandringar blev det. Fler än jag kan hålla reda på och en stor grupp människor har jag genom detta mött under dessa två år som jag arbetat med det här.

Vandringarna ledde vidare. ”Vill du arbeta med Östbergaprojektet?”. Klart jag ville!

Mitt arbete ledde till möten med elever och lärare både på skolor och förskolor i området, program i parklekarna Backen samt Stamparken, tidslinjen i utställningen och nålbindningskaféer på Öppna förskolan Gladan.

Östberga är en plats med en lång och rik historia. Unika arkeologiska fynd och historier som fått mig att häpna och glatt berätta vidare för andra. Konsten i form av emaljtavlor rekommenderar jag er läsare att utforska närmare om ni inte redan gjort det och dessutom de vackra omgivningarna med bevarad natur och kulturlandskap.

Jag vill tacka alla jag mött på denna ”resa”, kanske lite speciellt personalen på Fritidsgården, i parklekarna samt på Öppna förskolan, samt alla som kommit på nålbindningskaféerna.

Fortsättningsvis hittar ni mig i programmet för Medeltidsmuseet och Stadsmuseet.
Tack och på återseende Östberga!
Anna Lilliehöök

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s